Голямата лъжа


Голямата лъжа

 • август 25th, 2011

  Нетрадиционна рекламаВсички знаем голямата лъжа: Времето е пари. Също така знаем и голямата истина: Времето е много по-ценно от парите. Голямата лъжа е в обращение вече повече от век. Самите Вие най-вероятно сте си купували от нея и вече знаете, че това е заблуда, болезнена, огромна лъжа. Времето не е пари. Ако останете без пари, винаги може да генерирате повече. Ако не ви достига време, няма как да си набавите повече. Времето може да бъде по-полезно за живота и бизнеса Ви, отколкото парите.

  Сега има начини да създавате повече време за себе си, използвайки старите, доказани в миналото практики за управление на времето, съчетани с новите технологии за спестяване на време: е-поща, факсове, мобилни телефони, пейджъри, компютри… списъкът е дълъг. Какво общо има всичко това с маркетинга и рекламата? Лесен въпрос. Всичко е свързано с търговията, тъй като сега хората почитат времето повече от всичко друго, и всичко, което може да помогне за опазване на тяхното време е високо ценено.

  Казано по друг начин – ако губите времето на хората, като заемате твърде много от него, или ги карате да чакат, когато бързат, Вие не сте приспособени към новата ценност, която се поставя на преден план в днешно време. Ако осемдесетте години бяха Десетилетието на подобряване на качеството, то след деветдесетте може да ги наречем Годините на опазване на времето.

  Проведени са анкети и изследвания за това какво хората ценят най-много. През 1988 „времето“ достига номер едно в класацията и остава там до днес. Разчитайте, че ще се задържи на номер едно до края на живота ни.

  Начинът, по който ръководите бизнеса си, трябва да бъде подложен на преоценка в посока към опазване на времето. Скоростта трябва да се използва при всяка възможност в бизнеса. Един съвет от Ед Спот: Конкурирането на арената на времето ще бъде най-мощната маркетинг стратегия за следващите десет години, а може би и десет години след това. Хората ще стават все по-наясно с неуловимата, скъпоценна природата на времето.

  Разбира се, времето може да се използва, за да печелят пари. Въпреки че е начело на списъка на ценностите, то все пак е една от десетте ценности. Чрез прилагането на оръжията на нетрадиционната реклама Вие осигурявате мечтаното пестене на време на клиенти и потенциални клиенти. Дали клиентът действително ви смята за състезател, който може да спести времето му? Можете да заложите Ролекса си на „да“.

  Нетрадиционната реклама по дефиниция означава инвестиране с време, енергия и въображение, а не само с пари. Инвестираното време ще се отплати с много по-богати дивиденти от парите.Нетрадиционна реклама Прочетете го първо тук: Времето не е пари. Инвестирайте в намиране на начини да спестите ценното време на клиентите и потенциалните си купувачи и тогава ще оперирате в стил нетрадиционна реклама.