Дайте воля на творчеството си


Дайте воля на творчеството си

 • декември 12th, 2011

  Нетрадиционна рекламаПовечето хора мислят за творческото начало като за нещо, с което сме родени – като широки рамена или къдрава коса. В действителност, творчество е дарба, която трябва да се поощрява и развива. Много от Вас са били с богато въображение като деца, но са станали доста по-консервативни като възрастни. Чрез поддържането на връзката с детето в себе си, можете да пробудите чувството си за приключения и да бъдете по-креативни.

  Един от най-иновативните хора, които познавам е художник. Тайната на неговия успех е, че той е голямо дете. Не ме разбирайте погрешно. Аз му помогнах да духне свещичките върху тортата на 35-тия му рожден ден и съм го виждал на срещи с изпълнителни директори. Това, което го отличава от конкуренцията, е способността му да запази детето в него живо и игриво. Той се забавлява с новия си IPhone също толкова, колкото преди 25 години с неговия скицник.

  Има тънка разлика между това да запазиш детето в себе си и да се държиш детински. Внезапното избухване със сигурност няма да увеличи въображението Ви. Ето няколко техники, които ще отприщят креативността Ви.

  1) Научете се отново да играете

  Някога случвало ли Ви се е да вземете ножица и флумастри и да превърнете картонена кутия в къща? Или може би сте използвали одеала, за да направите военна база в хола си. Опитайте се да си спомните различни „разработки“ от детството си и ги използвайте като вдъхновение за иновации.

  2) Четете книги

  Като дългогодишен книжен червей мога да свидетелствам за силата на думите да образоват и вдъхновяват. В допълнение към разпалването на творчеството Ви, четенето на книги носи преки ползи като обогатяване на речника и подобряване на способността да разсъждавате и да мислите логично.

  3) Пътувайте

  Пътуването е отличен начин да събудите творческия си дух. Като оставите зад себе си това, което познавате, ще изживеете нови гледки, звуци и миризми. Ще предизвикате себе си да научите чужд език и да се адаптирате към нови обичаи.

  4) Докосвайте се до изкуство и култура

  Музика, театър, кино и изкуство – всички те могат да предоставят временно издигане, което ви позволява да пътувате без паспорт и в други сфери. Ако можете да създадете свое собствено изкуството, занаят или музика, дори по-добре. Музиката може да успокоява. Занаяти като плетене и шиене включват поставяне на цели, решаване на проблеми, всеотдайност, решителност и въображение.

  5) Използвайте технологии

  Технологиите Ви освобождават и позволяват да бъдете по-креативни. С автоматизирането на ежедневните си задачи ще имате повече време за разработване на маркетингови концепции. Софтуер за управление на информация може да ви помогне да събирате и съхранявате данни, които, от своя страна, стимулират въображението Ви. Може също да създадете уебсайт в световната мрежа, където да представяте своите продукти или услуги по атрактивен и информативен начин.

  6) Поемайте рискове

  Един от най-големите рискове, който можете да поемете, е да нарушите ритуалите си. Имате ли любима храна, която ядете всеки ден или сериал, който гледате редовно? Опитайте да промените ритуала си. За да поемате рискове, трябва да напуснете зоната си на комфорт. Поемането на физически рискове е един от начините да накарате сърцето си да се разтупти. Рискуването на време и пари в преследване на бизнес идея е друг. Дори предлагането на нетрадиционна идея на пазара и опасността от присмех е начин за поемане на творчески риск.

  Възползването от дадени шансове и отварянето към приключения ще повиши креативността Ви, което на свой ред води до ефективност в света на бизнеса.Нетрадиционна реклама